Bulgur İhracatında Birinciyiz

Eklenme Tarihi : 17/11/2017



Mardin Bulgur İmalatçıları Derneği Başkanı Faysal Sun, Türkiye’nin dünya pazarında en büyük bulgur üreticisi olduğunu ifade ederek Mardin’in bu üretimde yüzde 25 paya sahip olduğunu söyledi.

Nişasta değeri düşük, protein değeri yüksek olan Mardin buğdayının, Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli bulgur buğdayı olduğunu iddia eden Başkan Faysal Sun, 250 bin tonluk ihracatın yüzde 35’ini tek başına Mardin’in karşıladığını belirterek, "Türkiye dünyanın en büyük bulgur üreticisi ve bulgur, Mardin’in en önemli tarım ürünü. Son 5 yıldır bulgur ihracatında birinciyiz. Bugün Mardin’de 15 bulgur fabrikası var. Türkiye’deki yıllık toplam 1 milyon ton bulgur üretiminin yüzde 25’ini, 250 bin tonluk ihracatınsa yüzde 35’ini tek başına Mardin sağlıyor.
Mardin bereketli Mezopotamya Ovası üzerinde kurulu olmasından dolayı çok stratejik bir öneme sahip. Türkiye’nin ve dünyanın en kaliteli bulgur buğdayı burada yetişir. Mardin ovasının toprağı, demir ve mineral bakımından zengin olduğu için başka topraklara kıyasla daha kaliteli ve protein oranı yüksek buğdaylara hayat veriyor” diye konuştu.

Nişasta değeri düşük, protein değeri yüksek
Geleneksel üretimi desteklediklerini ifade eden Başkan Sun, şöyle konuştu: “Hiçbir aşamada katkı maddesi kullanmadan, geleneksel üretimde olduğu gibi buğdayı sadece su ile işleyerek bulgur üretiyoruz. Az yağış alan ovada üretilen buğdaylar tüm besleyici mineralleri kendi içinde saklıyor; böylece besin değerleri diğer topraklarda yetişen buğdaylara göre çok daha yüksek oluyor. Bu buğdaydan üretilen Mardin bulguru nişasta değeri düşük, protein değeri yüksek olduğundan sağlık için oldukça faydalı. Bu sayede sert durum buğdaylarının Mezopotamya güneşinden aldığı altın rengi kaybolmuyor ve bulgura kendi rengini veriyor”.

 

Milliyet Haberler.com

Vizyon & Misyon

Vizyonumuz

Ulusal ve uluslararası pazarda İpek Bulgur ürünlerinin tüketicilerimize en kaliteli besin değerleriyle sunmanın yanında, Mardin bulgurunu hak ettiği yere konumlandırmak ve aynı zamanda tedarikçi ve iş birlikçilerimizle birlikte üretimin doğal olanını korumak ve geliştirmek vizyonumuzdur.

Misyonumuz

Mardin bulgurunun barındırdığı yüksek kalite besin değerlerinin sürekliliği ve üretimin Mardin topraklarının doğal üretim koşullarından hayat alması İpek Bulgur ürünlerini diğerlerinden ayıran temel misyonumuzdur.

Hakkımızda

“İyiliği toprağından...”

Tüm üretimini Mardin Ovası’nın demir ve mineral bakımından oldukça zengin topraklarında yetiştirdiği buğdaylardan yapan İpek Bulgur, 1990 yılında Mardin’de kuruldu. İpek Bulgur, yeni teknolojiyle modern tesislerinde Mardin Ovası’nın en kaliteli bulgurlarını üretmektedir.
Mevcut pazarı hem yurt içi hem yurt dışı olan İpek bulgur, TSE Belgesi, Gıda Üretim İzni, İSO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 22000:2005 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi belgelerine sahiptir.
11.000m²’si kapalı toplam 34.000m²’lik alana kurulu bulgur fabrikası yıllık 72.000 ton üretim kapasitesine sahiptir.