Bulgur ve Besin Değerleri
bulgurcesitleri2

Mardin Bulguru

Mardin Bulgurundan Gelen Sağlık

İpek Bulgur, tüm üretimini Mardin Ovası’nda yetişen durum buğdaylarından yapıyor. Mardin Ova’sının toprağı, demir ve mineral bakımından zengin olduğu için başka topraklara kıyasla daha kaliteli ve protein oranı yüksek buğdaylara hayat veriyor. Kuruluşundan bu yana geleneksel üretimi destekleyen İpek Bulgur; hiçbir aşamada katkı maddesi kullanmadan, geleneksel üretimde olduğu gibi buğdayı sadece su ile işleyerek bulgur üretiyor. Az yağış alan ovada üretilen buğdaylar tüm besleyici mineralleri kendi içinde saklıyor; böylece besin değerleri diğer topraklarda yetişen buğdaylara göre çok daha yüksek oluyor. Bu buğdaydan üretilen Mardin Bulgur'u nişasta değeri düşük, protein değeri yüksek olduğundan sağlık için oldukça faydalı bir ürün olarak gösteriliyor. Bu sayede sert durum buğdaylarının Mezopotamya Güneşi'nden aldığı altın rengi kaybolmuyor ve bulgura kendi rengini veriyor.

Durum Buğdayı Nedir?

Durum buğdayı, karbonhidrat miktarı düşük, protein kalitesi yüksek olan sert buğday türüdür.

Bulgurun Besin Değeri