incirli

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

    • ½ su bardağı pilavlık bulgur
    • 10-12 adet kuru incir
    • 1 su bardağı su
    • 1 tatlı kaşığı  tarçın
    • 5-6 adet karanfil
    • 2-3 adet kakule
    • 2 çorba kaşığı susam
    • 2 çorba kaşığı ceviz
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 tutam tuz
  • İncirleri bir tencereye bol su içine koyun, ateşe alın. Su kaynamaya başlayınca ateşten çekin soğumaya bırakın. Başka bir tencerede bir bardak suyu kaynatın. İçine bulguru ve tarçını ilave edin. Suyu çekinceye kadar pişirin. Tereyağını karıştırın. Ateşten alın. Susam ve doğranmış cevizi yağsız tavada, 2-3 dakika kavurun ve bulgura ilave edin.
  • İncirleri sudan alın. Her incirin alt kısmını bıçakla 2 santim kadar kesin. İncirleri bulgurlu karışım ile doldurun. İncirlerin alt kısmı altta kalacak şekilde bir tencereye dizin. Üzerine bir tabak kapatın. İncirin haşlama suyundan 2 kepçe kadar alın ve tencereye dökün. Ezdiğiniz şeker, karanfil ve kakuleleri de tencereye ilave edin. Hafif ateşte, incirler bütün sıvıyı çekinceye kadar pişirin. Ateşten alın. Bir gün tencerede dinlendirin. Servis tabağına alın. Yanında sade dondurma veya kaymakla soğuk olarak servis edin.

 

 

AFİYET OLSUN