balparmak

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

    • 1 paket margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 adet yumurta
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 kase sefer kitel bulgur
    • Aldığı kadar un

    Şerbeti için:

    • 3,5 su bardağı şeker
    • 3,5 buçuk su bardağı su
    • Birkaç damla limon suyu
  • İlk önce şerbetimizi yapıp soğumaya bırakın. 
  • Daha sonra oda sıcaklığında yumuşamış margarini, sıvı yağı ve yumurtayı karıştırın. 
  • Unu ve kabartma tozunu da katıp yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. 
  • Hamurumuzdan parmak büyüklüğünde parçaları bıçak ile kesin (boyutunu istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz). 
  • Sefer kitel bulgura bulayıp fırın tepsisine dizip 180 derece fırında hafif kızarana kadar pişirin 
  • Soğuk şerbeti döküp servis edin.

 

AFİYET OLSUN