kısırsalatası

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

    • 1 su bardağı ince bulgur
    • 1 demet taze soğan
    • ½ demet maydanoz
    • ½ demet dereotu
    • 2 tatlı kaşığı kuru nane
    • 2 çorba kaşığı domates salçası
    • 2 çorba kaşığı biber salça
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 çay  kaşığı karabiber
    • 1 çay kaşığı kırmızı biber
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • ½ çay bardağı zeytinyağı
    • 1 limonun suyu
    • Salata yaprakları
    • 1 domates
    • 1 salatalık
    • 1 marul
    • 2-3 Yeşil biber

 

  • Bulguru bir tencereye koyun. Üzerine bulgurun hizasından biraz az olacak şekilde sıcak su koyun.
  • Tencerenin kapağını kapatıp, bulgurun suyu çekmesi için bekletin.
  • Bulgur soğuduktan sonra ince kıyılmış taze soğan, maydanoz, dereotu, nane, biber salçası, tuz, karabiber, kırmızı biber, pul biber, zeytinyağı ve limon suyunu ve doğranmış sebzeleri  ekleyip karıştırın.
  • Kısır salatasını servis yapın.

AFİYET OLSUN