YABAN MERSİNİ SALATA

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

    • 3 çorba kaşığı pilavlık bulgur
    • 1 bağ roka
    • Yarım kuru mor soğan
    • ½ su bardağı yaban mersini
    • 1 çay kaşığı pul biber
    • 1 su bardağı su
    • 3 çorba kaşığı limon suyu
    • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
    • Tuz
    • 1 adet mandalina 

 

  • Rokayı yıkayın, bozuk yaprakları varsa ayıklayın ve kurutun. Yaprakların yarısını servis için ayırın, diğer yarısını ince ince doğrayın.
  • Bulguru bir bardak su ile suyu çekinceye kadar pişirin, ateşten alın ve ince doğranmış soğan soğanı, limon suyunu, tuz, zeytinyağı ve pul biberi iyice karıştırın. Soğumaya bırakın.
  • Yaban mersinlerini sıcak suda açılmaları için 5 dakika bekletin.
  • Ardından süzün ve bulgura ilave edin. İnce doğranmış rokaları da bulgurla karıştırın.
  • Ayırdığınız rokaları servis tabağına dizin ve üzerine bulgur karışımızı boşaltın ve mandalina dilimleri ile servis edin.

 

AFİYET OLSUN