akdenizsalatası

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

     

    • 1 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 su bardağı arpa şehriye
    • 1 adet domates
    • 2-3 adet yeşil soğan veya frenk soğanı
    • ½ beyaz peynir
    • 1 su bardağı yeşil zeytin
    • 1 su bardağı siyah zeytin
    • 1 adet kırmızı biber
    • 6-7 adet yeşil biber
    • 4-5 dal maydanoz, nane, fesleğen, dereotu
    • 5-6 adet küçük turp
    • 1 limon kabuğu rendesi
    • 3 su bardağı su
    • 2 adet limon suyu
    • ½ su bardağı sızma zeytinyağı
    • Tuz, karabiber
    • Taze üzüm

     

 

  • Bulgur ve şehriyeyi bir tutam tuzla suya bırakın. Suyunu çekinceye kadar 15 dakika pişirin. Ateşten alın. 
  • Zeytin yağı limon suyu, limon kabuğu ve karabiberi ilave edin. Karıştırın, soğumaya bırakın.
  • Turpları soyun, ayırmadan bölün. Soğuk su dolu kasede 15-20 dakika bırakın.
  • Domates, peynir ve biberleri küp küp doğrayın. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkartın ve kabaca doğrayın.
  • Son olarak soğanları ve yeşillikleri de incecik doğrayın ve tüm malzemeleri bulgur ve şehriyeye ilave edin.
  • Servis tabağına alıp, turlarla ve üzümlerle süsleyip servis edin.

 

AFİYET OLSUN