YAPRAK SARMA

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

    • Yarım kg taze yaprak
    • 2 orta boy kuru soğan
    • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 su bardağı pilavlık bulgur
    • 1 yemek kaşığı salça
    • 3/4 su bardağı su yarım çay kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı nane
    • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber 
    • 5-8 dal kıyılmış maydanoz
    • 4-5 dal taze nane
    • Tuz

Taze üzüm yapraklarını kaynar suda rengi değişinceye kadar kısa bir süre bekletip süzün. Soğanları doğrayın. Taze nane ve maydanozu ince ince kıyın. İnce kıydığınız soğanları sıvıyağda pembeleşene kadar kavurun. Üzerine salçasını ekleyerek bir miktar daha ateşte tutun. Karışıma bulguru ekledikten sonra çok az, çay kaşığının ucuyla şeker serpin, baharatlarını, tuzunu ekleyerek suyunu da ilave ettikten sonra ağzını kapatarak kısık ateşte, bulgur suyunu çekinceye kadar hafif pişirin. Ocağın altını kapattıktan sonra ince kıyım maydanoz ve naneleri ekleyin. karıştırın ve soğumaya bırakın. Biraz soğuduktan sonra iç malzemesini yaprakların içine yerleştirip sarın.

Sarmaları sıkıca sarıp, tencereye dizip üzerine 1 çay bardağı kaynar su ve 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip pişirin. Suyu azalmasına rağmen sarmalar henüz pişmemiş olursa, azar azar kaynar su ilave ederek ve pişip pişmediğini kontrol ederek pişirmeye devam edin. Yaprak yumuşayıp içte pişerse altını kapatın. Soğuduktan sonra limon dilimleriyle servis edin.

AFİYET OLSUN