korket

KAÇ KİŞİLİK

6

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

PİŞİRME SÜRESİ

 

    • 250 g dana kıyma
    • 1 su bardağı köftelik bulgur
    • 1 adet yumurta ½ su bardağı un
    • 1 su bardağı ılık su
    • ½ su bardağı ceviz
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1 çay kaşığı acı toz biber
    • 1 5tatlı kaşığı kimyon
    • 1 tatlı kaşığı kuru fesleğen
    • Tuz, karabiber
    • Kızartmak için sıvı yağ

     

Bir kasede, bulguru bir bardak ılık su ile karıştırın ve 20-25 dakika bekletin. Suyu iyice içine çekecek. Cevizleri de ince ince doğrayın ve ardından üzerine bütün malzemeyi ilave edin. Hamur yapar gibi elde yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın ve bir tepsiye döktüğünüz una bulayın. Sıvı yağı derin bir tavada kızdırın ve una buladığınız kroketleri altın sarısı oluncaya kadar kızartın. Kızaran kroketleri  kağıt havlu üzerine çıkarın, ardından maydanoz yerleştirdiğiniz tabağa alın ve yanında soslarla servis edin. Arzu ederseniz kroketleri yassı ve daha büyük de yapabilirsiniz.

Yoğurt Sosu

1 bardak yoğurda 1 avuç ince kıyılmış nane, 1 diş ezilmiş sarımsak ve biraz tuz ekleyin ve karıştırın.

Domates Sosu

1 domatesi rendeleyin ve bir tavaya alın 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 çorba kaşığı ketçap , 1 tutam şeker, 1 tutam tuz ve karabiber ekleyip 1-2 dakika pişirin. Ardından 1 çorba kaşığı zeytinyağı ilave edin.

 

AFİYET OLSUN