Babagannus

KAÇ KİŞİLİK

6 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

30 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 Dakika

 

    • 1 adet büyük bostan patlıcanı
    • 2 çorba kaşığı köftelik bulgur
    • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
    • 2 düş sarımsak
    • ½ su bardağı tahin
    • Dere otu
    • Nar ekşisi
    • 1 tatlı kaşığı salça
    • 2 çorba kaşığı limon suyu
    • 1,5 su bardağı su
    • Tuz

     

 

  • Bulguru bir bardak su ile suyunu çekinceye kadar pişirin ve soğumaya bırakın. 
  • Patlıcanı ocak üzerinde sapında tutup ara sıra çevirerek , kabuğu siyahlaşıp içi yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu işlemi fırının ızgara bölümünü kullanarak da yapabilirsiniz.
  • Közlenen patlıcanları ateşten alıp soğumaya bırakın. Kabuklarını dikkatlice soyun ve patlıcanları kabaca doğrayın. 
  • Limon suyu , tahin, tuz, ezilmiş sarımsak ve kalan suyu bir kasede çatalla iyice karıştırın, tahin iyice açılacak, kıvamı iyice yumuşayacak. 
  • Patlıcanları da ekleyin ve çatalla ezmeye devam edin. Bulguru patlıcanlı karışıma ilave edip püre oluncaya kadar karıştırın. Ve dere otunu doğrayarak ekleyin  ve karıştırın. 
  • Servis kasesine alın ve üzerine salçalı sos ve nar ekşisi gezdirin ve servis edin.

 

AFİYET OLSUN