Biberli

KAÇ KİŞİLİK

6 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

30 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 Dakika

 

    HAMUR

    • 2 su bardağı ince bulgur
    • 2 su bardağı tam buğday unu
    • 2 su bardağı sıcak su
    • 1 tatlı kaşığı kuru maya
    • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
    • 1 çorba kaşığı şeker
    • 1 çay kaşığı tuz

     

    İÇ HARCI

    • 5-6 adet kırmızı biber
    • 2 çorba kaşığı pul biber
    • 2 adet kuru soğan
    • 1 su bardağı susam
    • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
    • ½ su bardağı badem
    •  1 tatlı kaşığı şeker
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    •  ½  su bardağı zeytinyağı

     

     

 

  • Bulguru geniş bir kaseye alıp üzerine sıcak su gezdirin, karıştırın ve üzerine bir kapak örtün. 30 dakika bekletin. Una, maya, tuz ve şeker karıştırın. Ardından demlenmiş bulgura ilave edin. Zeytinyağını da ilave edip yaklaşık 4-5 dakika, ele yapışmayan elastik bir hamur olana kadar karıştırın. Cıvık bir kıvamda olursa biraz daha un ilave edebilirsiniz. Hamurun üzerini folyo veya havlu ile örtün. 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  • Biberli içi hazırlamak için biberleri ocak üzerinde veya fırının ızgara bölümünü kullanarak aralıklarla çevire çevire közleyin. Bir tabağa alın ve üzerini örtüp, 10 dakika bekletin. Böylece kabuklarını daha kolay soyabileceksiniz. Kabukları soyup, çekirdeklerinden ayırdıktan sonra küçük küçük doğrayın, soğanı ince ince kıyın ve bir tavada bir kaşık zeytinyağında 3-4 dakika yumuşatın. Doğradığınız biberleri, pul biberi, tuz ve şekeri ilave edin. Ateşten alın. Başka bir tavada, yağ koymadan susam, ceviz ve bademi,  çevire çevire birkaç dakika kavurun ve biberli karışıma ilave edin.
  • Fırını 180 dereceye getirin. Hamuru un serptiğiniz tezgaha alın. 1-2 dakika yoğurun. Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve yuvarlayın. Merdane ile kahve tabağı büyüklüğünde açın. Fırın tepsisine yağlamadan dizin. Her parçanın üzerine biberli karışımdan yayın. Isınmış fırına tepsiyi sürün, 15 dakika pişirin. Fırından alın ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin. 10-15 dakika bekletin, servis edin. 

 

AFİYET OLSUN