Mercimek Köfte

KAÇ KİŞİLİK

6 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

30 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 Dakika

 

    • ½ su bardağı mercimek
    • 2 su bardağı İpek Bulgur İnce Köftelik Bulgur
    • 4 orta boy kuru soğan
    • ½  su bardağı sıvı yağ
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 1 demet maydanoz
    • 1 tatlı kaşığı toz karabiber
    • 2 avuç toz kişniş
  • Mercimekleri  ayıklayıp  yıkadıktan  sonra  haşlayın.
  • İpek İnce Köftelik Bulgur ilave edip 30 dakika kadar bekletip suyunu çektikten sonra kavurduğunuz salçalı soğanları da ekleyip el yakmayacak bir sıcaklığa geldiğinde iyice yoğurun.
  • Köfte harcına tuz, baharatları, ince kıyılmış maydanoz ve ince kıyılmış yeşil soğanları da ilave edip malzemeleri yoğurarak yumurta büyüklüğünde parçalar koparın.
  • Köftelere şekil verip marul veya roka yaprakları üzerine dizdikten sonra servise hazırdır. 

AFİYET OLSUN