Ihşene

KAÇ KİŞİLİK

6 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

30 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 Dakika

 

    • 200 gr kuzu bıçak kıyması
    • 350 gr İpek Pilavlık Bulgur (Ihşane)
    • 100 gr tereyağ / sade yağ
    • 2 çorba kaşığı kuru nane
    • 6 su bardağı sıcak su veya et suyu
    • Tuz
  • Kıymayı bir bardak sıcak suda suyunu çekene kadar haşlayın.
  • Kıymayı iki yemek kaşığı margarin veya tereyağı ile kavurun.
  • Tencereye İpek Pilavlık Bulgur’u, kuru nane ve tuz ekleyip karıştırdıktan sonra et suyunu da ilave ederek kısık ateşte pişirmeye bırakın.
  • Suyunu tamamen çeken pilav 10 dakika kadar demlendikten sonra sevrise hazırdır.

AFİYET OLSUN