Şehriyeli Bulgur

KAÇ KİŞİLİK

5 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

20 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

15 Dakika

 

    • 2 su bardağı İpek Şehriyeli Bulgur
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 4 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı pul biber
    • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
    • Yeteri kadar tuz
  • Orta boy bir tencerede tereyağını eritin.
  • Eriyen tereyağına şehriyeli bulguru ekleyip kokusu çıkana kadar karıştırın.
  • Kavrulduğundan emin olduğunuzda bulgurun üzerine  4 diş dövülmüş sarımsakla birlikte pul biber koyup karıştırın.
  • Üzerine 4 su bardağı sıcak su ekleyin ve pilav, suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin.
  • 10 dakika dinlendirilen bulgur pilavı servise hazırdır.

AFİYET OLSUN