Bulgur Köftessi

KAÇ KİŞİLİK

4 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

25 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 Dakika

 

    Köfte için:

    • 1 su bardağı İpek Sefer Kitel Bulgur
    • 1 su bardağı İpek Köftelik Bulgur
    • 1 çorba kaşığı dövülmüş kişniş ve tuz
       

    Sos için:

    • 2 adet kırmızı biber
    • 4-5 adet yeşil biber
    • 1 adet büyük boy kuru soğan
    • 1 çorba kaşığı biber salçası
    • 1 çorba kaşığı domates salçası
    • 5-6 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı kuru nane
    • 1 yemek kaşığı toz kişniş
    • ½ çay bardağı zeytinyağı
  • İpek Sefer Kitel Bulgur, İpek Köftelik Bulgur, toz kişniş ve tuzu birbirine karıştırın ve üzerini ıslatacak kadar soğuk ekleyerek demlenmesi için kenara bırakın.
  • 10 dakika kadar dinlendirilen bulgurları geniş bir tepside ele yapışmayacak bir kıvamda hamur haline gelinceye kadar yoğurun.
  • Hamurdan koparılan fındık büyüklüğünde parçalara, avcunuzun içinde yuvarlayarak ve işaret parmağınızla üzerine bastırarak düğme şekli verin.
  • Geniş bir tepsi içerisinde biriktirdiğiniz köfteleri kaynayan tuzlu içerisine koyarak haşlayın ve süzün.
     
  • Sos için ince kıydığınız soğan ve biberleri zeytinyağında renkleri dönene kadar kavurun.
  • Biber salçası, domates salçası ve sarımsak ekleyin ve salçalar  tamamen eriyene kadar karıştırın.
  • Ardından haşlanan köfteleri hazırladığınız  sosa ilave edin. Üzerine kişniş ve kuru nane ilave ederek karıştırın.
  • Tercihe göre üzerine konulacak sarımsaklı yoğurt ile de servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN