Tebbule Salatası

KAÇ KİŞİLİK

4 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

15 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

10 Dakika

 

    • 1 su bardağı İpek Köftelik Bulgur
    • 1 küçük boy kuru soğan
    • 1 orta boy domates
    • 1 demet maydanoz
    • 1 adet limon
    • 1 adet nar
    • ½ çay bardağı zeytinyağı
    • 1 çay kaşığı toz sumak
    • Üzeri için nar ekşisi ve ceviz içi
  • 1 çay bardağı İpek Köftelik Bulgur’u üzerini örtecek kadar soğuk su ile ıslatıp dinlenmesi için bir kenara bırakın.
  • Maydanoz, kuru soğan ve domatesi ince ince doğrayın.
  • Doğradığınız sebzelere tuz ve sumak ekleyerek kenarda dinlendirdiğiniz çiğ köftelik bulgur ile beraber iyice karıştırın.
  • Limon suyu, tuz ve zeytinyağını da ekledikten sonra salatanızın üzerini tanelerine ayırdığınız nar ve ceviz içi ile süsleyip en son istediğiniz miktarda nar ekşini üzerine gezdirin.
  • Salatanız servise hazırdır. 

AFİYET OLSUN