Meyhane Pilavı

KAÇ KİŞİLİK

6 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

30 Dakika

PİŞİRME SÜRESİ

20 Dakika

 

    • 2 su bardağı İpek İri Pilavlık Bulgur
    • 4 su bardağı sıcak su
    • 1 adet kuru soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 1 yemek kaşığı biber salçası
    • 1 yemek kaşığı domates salçası
    • 2 adet domates
    • 4-5 adet yeşil biber
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut
    • 2 çorba kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı karabiber
    • 1 yemek kaşığı kuru nane
    • Tuz
  • Biberleri ince ince kıyın ve orta büyüklükteki derin bir tencerede kavurun.
  • Üzerine ince kıyılmış kuru soğanı ekleyerek kavurmaya devam edin.
  • Biberler kavrulup, soğanlar pembeleşince biber salçası ve domates salçasını ekleyin.
  • Domatesleri küp küp keserek ince kıyılmış sarımsaklar ile birlikte tencereye ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  • Tüm malzemeyi birbirine iyice karıştırdıktan sonra İpek Pilavlık Bulgur’u da ekleyip tekrar karıştırın.
  • Sıcak su, haşlanmış nohut, tuz ve baharatların hepsini ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişirmeye devam edin.
  • Bulgur, suyunu iyice çekince tencereyi ocaktan alın ve karıştırıp dinlenmeye bırakın. Yaklaşık 10 dakika sonra pilavınız servise hazırdır.

AFİYET OLSUN