Nuh'un Asuresi

KAÇ KİŞİLİK

20 Kişilik

HAZIRLANIŞ SÜRESİ

3 Saat

PİŞİRME SÜRESİ

120 Dakika

 

    • 2 su bardağı İpek Bulgur Aşurelik Buğday
    • 1 su bardağı nohut
    • 1 su bardağı fasulye
    • 200 gr kuru kayısı
    • 200 gr kuru üzüm
    • 100 gr kuş üzümü
    • 200 gr kuru incir
    • 200 gr ceviz
    • 200 gr fındık
    • 1 yemek kaşığı toz tarçın
    • 1 tatlı kaşığı toz yenibahar
    • 2,5 su bardağı toz şeker
    • Nar
  • İpek Aşurelik Buğdayı, nohut ve fasulyeleri soğuk suya koyun ve bir gece bekletin.
  • Ertesi gün suyunu süzün ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Fasulye ve nohut iyice yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin.
  • Kaynama aşamasında aşurenin su seviyesinin azalmamasına dikkat edin. Gerekirse su ilave edin.
  • Bakliyatlar haşlanıp yumuşadığında üzerine ince kıyılmış kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzümü
    ekleyip birlikte kaynatmaya devam edin.
  • Buğday iyice kaynadığında içerisindeki nişastayı salacağından aşure katılaşarak koyu bir kıvam alacaktır.
  • Toz şekeri de ekleyip tüm malzeme iyice karışana kadar kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
  • Toz tarçın ve toz yenibahar ekleyip aşureyi ocaktan alın.
  • Aşureyi sıcakken tabaklara doldurun ve üzerini nar taneleri, iri dövülmüş fındık, ceviz ve
    kuş üzümü ile süsleyin.
  • Aşureniz servis için hazırdır.

AFİYET OLSUN