KURUMSAL
BULGUR
ÜRÜNLERİMİZ
TARİFLERİMİZ
ÜRETİM
İLETİŞİM
tr
eng
fr
KAÇ KİŞİLİK
20 Kişilik
HAZIRLANIŞ SÜRESİ
3 Saat
PİŞİRME SÜRESİ
120 Dakika
2 su bardağı İpek Bulgur Aşurelik Buğday
1 su bardağı nohut
1 su bardağı fasulye
200 gr kuru kayısı
200 gr kuru üzüm
100 gr kuş üzümü
200 gr kuru incir
200 gr ceviz
200 gr fındık
1 yemek kaşığı toz tarçın
1 tatlı kaşığı toz yenibahar
2,5 su bardağı toz şeker
Nar
İpek Aşurelik Buğdayı, nohut ve fasulyeleri soğuk suya koyun ve bir gece bekletin.
Ertesi gün suyunu süzün ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip kaynamaya bırakın.
Fasulye ve nohut iyice yumuşayana kadar kaynatmaya devam edin.
Kaynama esnasında üzerinde oluşan köpükleri delikli bir kaşıkla temizlemeyi ihmal etmeyin.
Kaynama aşamasında aşurenin su seviyesinin azalmamasına dikkat edin. Gerekirse su ilave edin.
Bakliyatlar haşlanıp yumuşadığında üzerine ince kıyılmış kuru incir, kuru kayısı ve kuru üzümü
ekleyip birlikte kaynatmaya devam edin.
Buğday iyice kaynadığında içerisindeki nişastayı salacağından aşure katılaşarak koyu bir kıvam alacaktır.
Toz şekeri de ekleyip tüm malzeme iyice karışana kadar kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.
Toz tarçın ve toz yenibahar ekleyip aşureyi ocaktan alın.
Aşureyi sıcakken tabaklara doldurun ve üzerini nar taneleri, iri dövülmüş fındık, ceviz ve
kuş üzümü ile süsleyin.
Aşureniz servis için hazırdır.
AFİYET OLSUN
İNCİR TATLISI
BALPARMAK
KISIR SALATASI
ROKALI VE YABAN MERSİNLİ SALATA
AKDENİZ SALATASI
ZEYTİNYAĞLI ISPANAK
ELMALI BADEMLİ TART
MAKLUBE
KUM KUM
YAPRAK SARMA
KROKET
BABAGANNUŞ
BULGURLU AKDENİZ TARTI
BİBERLİ EKMEK
MERCİMEK KÖFTESİ
IHŞANE
ŞEHRİYELİ BULGUR
BULGUR KÖFTESİ
KATIKLI DOLMA
TEBBULE SALATASI
MEYHANE PİLAVI
NUH'UN AŞURESİ